http://www.aigaio-net.gr
Δημοφιλή Άρθρα
Ακολουθήστε μας
HomeStandard Blog Whole Post

Ο συνδυασμός του ξύλου με το γκρι είναι η πρώτη επιλογή κάθε σύγχρονου άντρα που αναζητεί διακοσμητικές προτάσεις για την ανακαίνιση σπιτιού.

Έτσι στο παρακάτω σπίτι ο ιδιοκτήτης το ήθελε minimal και φτιαγμένο από την «ανδρική» πλευρά του design. Υποθέτουμε πως είναι κάποιος businesman που θέλει να κάνει ιδιαίτερη εντύπωση στους επισκέπτες του και αυτό ακριβώς κατάφερε η αρχιτεκτονική εταιρεία Metaforma με το διαμέρισμα που σχεδίασε στο Πόζναν της Πολωνίας.
Το γκρίζο παίζει παντού και δένει μοναδικά με τη φυσικότητα που προσδίδει το ξύλο, δημιουργώντας έναν από τους ωραιότερους συνδυασμούς που έχουμε δει.

Στον κάτω όροφο είναι το living room, η κουζίνα, η κρεβατοκάμαρα και το μπάνιο, ενώ επάνω έχει στηθεί ένα γραφείο. Η σκάλα δεσπόζει στο living room, ενώ στην κουζίνα οι γκρίζοι τοίχοι και τα γκρίζα ντουλάπια δένουν με τις μαύρες συσκευές. Το ξύλο παρεμβαίνει παντού και κάνει τη διαφορά, δίνει ισορροπία και βάζει τις πινελιές του όπως κάνουν τα δοκάρια στην οροφή του μπάνιου.
Ένα εντυπωσιακό διαμέρισμα που αποπνέει αυτοπεποίθηση και την ίδια στιγμή μοναδική γοητεία, μία δουλειά που θα ζήλευε κάθε ιδιοκτήτης και κάθε home design επαγγελματίας.

Είναι γνωστό στους νησιώτες τουριστικών καταλυμάτων η χρήση του ηλεκτρονικού εμπορίου μέσω της πληρωμής κρατήσεων δωματίων. Όμως το e-commerce μπορεί να βοηθήσει και άλλους κλάδους των επαγγελματιών του τουρισμού με την κατασκευή eshop προϊόντων και υπηρεσιών. Έτσι ακόμα και όταν ο επισκέπτης φύγει από το όμορφο ελληνικό νησί, μπορεί να συνεχίσει τις αγορές του από την χώρα του.

Το ηλεκτρονικό κατάστημα μπορεί να συνδεθεί με το εμπορικό σας πρόγραμμα ώστε να ανανεώνεται αυτόματα το απόθεμα και να γίνονται οι τιμολογήσεις. Σε άλλη περίπτωση, λαμβάνετε την παραγγελία του πελάτη και τιμολογείτε σε δεύτερο στάδιο. Και οι δύο τακτικές ακολουθούνται από τις ελληνικές επιχειρήσεις. Ανάλογα με το πλήθος των αγορών επιλέγετε το τι θα ακολουθήσετε.

Σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα θα πρέπει να προσέξετε πολύ τους όρους εγγύησης και την περιγραφή των χαρακτηριστικών. Είναι πολύ άσχημο να υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ παραγγελίας και παραλαβής. Και το ακόμα χειρότερο, οι αγοραστές σχολιάζουν σε φόρουμ τους κακούς εμπόρους και άρα χάνετε εν συνεχεία και άλλους αγοραστές που διάβασαν τις κακές κριτικές.

Η δυνατότητα φόρμας επικοινωνίας των πελατών είναι πολύ σημαντική. Η μεταπωλητική συμπεριφορά των διαδικτυακών καταστημάτων είναι τρομακτικός παράγοντας αύξησης του πελατολογίου. Λάθη μπορούν να συμβούν. Αν τα αντιμετωπίσεις σωστά, έγκαιρα και προς όφελος του πελάτη, θα σου δημιουργήσουν καλό όνομα και ροή νέων πελατών.

Ταυτόχρονα με το ηλεκτρονικό κατάστημα, μπορείτε να συνδυάσετε και άλλα εργαλεία πώλησης, όπως η πώληση κάποιου προϊόντος σας μέσω των υπερεκπτωτικών ιστοσελίδων (dealmyday, groupon κ.ά.). Θέτοντας έκπτωση σε κάποιον κωδικό σας πάνω από 50% μπορείτε να πουλήσετε μαζικά σε πολλούς πελάτες και σε μικρό χρονικό διάστημα να αποκτήσετε ευρύ πελατολόγιο. Ισως η πιο φθηνή διαφήμιση σε πλατύ κοινό αυτήν τη στιγμή. Αφού, αφαιρούμενης και της προμήθειας της εκπτωτικής ιστοσελίδας, πουλάτε σχεδόν στο κόστος. Αλλά κερδίζετε επισκέπτες στην ιστοσελίδα σας και τζίρο.

Το πλεονέκτημα του ηλεκτρονικού καταστήματος είναι ότι πουλά για εσάς 24 ώρες/365 ημέρες τον χρόνο.

  1. Θα πρέπει καταληκτικά να επισημανθεί ότι η δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος δεν συνεπάγεται αυτομάτως και ροή πελατών θα χρειασθεί προώθηση ιστοσελίδων. Οπως και στα φυσικά καταστήματα, απαιτείται διαφήμιση. Φυσικά ηλεκτρονική. Αριστος και προσιτός τρόπος είναι τα Adwords της Google που σε κάθε αναζήτηση λέξης από χρήστη αναδύεται η διαφήμιση της επιχείρησης. Αν πουλάς για παράδειγμα παπούτσια και ο χρήστης ψάξει στο Διαδίκτυο φράση που να περιέχει τη λέξη «παπούτσια», η διαφήμιση της επιχείρησής σου θα εμφανιστεί δίπλα από τα αποτελέσματα αναζήτησης. Καλές ηλεκτρονικές πωλήσεις σε όλους λοιπόν. Δοκιμάστε το. Αξίζει.
  2. Το κόστος ηλεκτρονικού καταστήματος ξεκινά από τα 1.000-2.000€ και φτάνει τα 5.000€ για μία πιο επαγγελματική παρουσίαση με καλό γραφιστικό κομμάτι. Μία μέση τιμή είναι οι 2.000€ για τη δημιουργία και 300-400€ τον χρόνο για φιλοξενία σε σέρβερ. Επειδή περιέχει πελάτες, παραγγελίες, προϊόντα, μην επιλέγετε την πιο φτηνή και -ενδεχομένως- αναξιόπιστη λύση. Θα το αποσβέσετε ως κόστος όταν αποφύγετε την πρώτη «αναποδιά».
  3. Θα πρέπει να προσέξετε το εξής: να σας μάθουν πώς να προσθαφαιρείτε περιεχόμενο οι ίδιοι ή κάποιο δικό σας πρόσωπο (υπάλληλος ή οικογενειακό πρόσωπο). Είναι δυσλειτουργικό να στέλνετε υλικό στον προγραμματιστή και να περιμένετε αυτός να ενημερώσει το κατάστημα (και δαπανηρό επίσης).Εδώ και 3 χρόνια, εκτός του κόστους δημιουργίας ηλεκτρονικού καταστήματος, υπάρχει και η δυνατότητα μίσθωσης ηλεκτρονικού καταστήματος.

Αρκετές εταιρείες, π.χ. skroutz, έχουν δημιουργήσει ένα ηλεκτρονικό πολυκατάστημα στο οποίο μπορούν να σας «μισθώσουν» κατάστημα για την επιχείρησή σας για όσο διάστημα το χρειάζεστε. Αρα, με κόστος όχι παραπάνω από 30-100€ τον μήνα μπορείτε να δοκιμάσετε την ιδέα του ηλεκτρονικού καταστήματος χωρίς να απαιτείται σημαντική δαπάνη εφάπαξ. Το μειονέκτημα του ενοικιασμένου καταστήματος είναι πως δεν φαίνεσαι ανεξάρτητος και άρα «δυνατός» στην αγορά.

Η επιδότηση ηλεκτρονικού καταστήματος γίνεται μόνο στο πλαίσιο δράσεων για εκσυγχρονισμό επιχειρήσεων που αυτό το διάστημα δεν υπάρχουν στο ΕΣΠΑ.

Στο Διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε ηλεκτρονικό κατάστημα με δωρεάν πλατφόρμα WordPress, αλλά εν γένει μέχρι να μάθετε να το φτιάξετε όπως πρέπει, θα σας πάρει χρόνο. Μία άλλη πλατφόρμα τεράστιων δυνατοτήτων είναι και το Drupal, αλλά γνωρίζουν να την προγραμματίζουν μόνο εξειδικευμένες εταιρείες.

Σε σύνολο 261 νέοι μετανάστες και πρόσφυγες πέρασαν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από το πρωί της περασμένης Δευτέρας μέχρι σήμερα το πρωί. Από αυτούς 59 πέρασαν στη Λέσβο, 124 στη Χίο και 78 στη Σάμο. Ας σημειωθεί ιδιαίτερα η περίπτωση 20 Σύρων προσφύγων που Τούρκος διακινητής εγκατέλειψε σε περιοχή της βορειονατολικής Λέσβου, προσβάσιμη μόνο από τη θάλασσα. Σκάφος του Λιμενικού Σώματος που περιπολούσε, αντιλήφθηκε τους Σύρους, οι οποίοι είχαν ανάψει φωτιά για να ειδοποιήσουν περαστικούς για την παρουσία τους.

Στήθηκε μια ολόκληρη επιχείρηση διάσωσης, που είχε σαν αποτέλεσμα τη μεταφορά τους με ασφάλεια στο λιμάνι της Μυτιλήνης.Πάντως παρά τις μικρές ροές, ο αριθμός των εγκλωβισμένων προσφύγων στα νησιά συνεχώς μειώνεται. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Β. Αιγαίου, συνολικά στα νησιά -σε καταυλισμούς και άλλες δομές- σήμερα βρίσκονται 8.686 άτομα. Από αυτά 3.368 στη Λέσβο, 3.536 στη Χίο και 1.782 στη Σάμο. Ασφυκτικό έχει γίνει το πρόβλημα της μετανάστευσης, με τα τουρκικά παράλια να γεμίζουν πρόσφυγες από τη Συρία, την Αίγυπτο, το Σουδάν, το Αφγανιστάν, την Παλαιστίνη, τη Λιβύη και άλλες χώρες, που περνούν καθημερινά κατά εκατοντάδες στα ελληνικά νησιά.

Μετά τα ξένα δημοσιεύματα για όσα συμβαίνουν σε ελληνικά νησιά όπως η Μυτιλήνη και η Κως, για παράδειγμα, που «πλημμυρίζουν» από μετανάστες, αξίζει να επιχειρήσουμε ένα μίνι οδοιπορικό στα νησιά που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα και να δούμε τι λένε οι τοπικοί άρχοντες, τους οποίους η επίσημη πολιτεία μοιάζει να έχει εγκαταλείψει στην τύχη τους.

Είναι λίγο μετά τα μεσάνυχτα της περασμένης Τρίτης όταν ένα πλοιάριο με 261 ψυχές από την Συρία, την Αίγυπτο, το Σουδάν και την Παλαιστίνη που πλέει στο Λυβικό πέλαγος, νότια των Χανίων, εκπέμπει σήμα κινδύνου. Ο Λιμενικός Σταθμός Παλαιοχώρας ενημερώνεται και ξεκινά άμεσα μία μεγάλη επιχείρηση για τη διάσωση των μεταναστών και τη μεταφορά τους στην στεριά.

Οι διακοπές ρεύματος είναι συχνό φαινόμενο στα νησιά ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που αυξάνεται η κατανάλωση. Ένας εμπειρικός ηλεκτρολόγος δεν αρκεί, ειδικά στις μέρες μας που τα ηλεκτρολογικά συστήματα είναι εξελιγμένα τεχνολογικά και όλο και πιο πολύπλοκα. Σκέψου ότι από τις περισσότερες εργασίες του ηλεκτρολόγου εξαρτώνται τα πιο πολλά συστήματα στο σπίτι η τη δουλειά μας και σίγουρα, δεν θέλεις να χρησιμοποιείς καθημερινά κάτι που έχει συνδεθεί λάθος ή δεν δουλεύει όπως θα έπρεπε. Και εννοείται, το τελευταίο που θες είναι να θέσεις σε κίνδυνο την οικογένεια ή τους υπαλλήλους σου. Οπότε, ζήτα ηλεκτρολόγο με σπουδές και πτυχίο και όχι κάποιον ο οποίος απλά έμαθε τη δουλειά από τον πατέρα του. Σε αρκετές εργασίες, πέρα από τις γνώσεις του ηλεκτρολόγου απαιτούνται και επιπλέον πιστοποιήσεις από το κράτος, που οφείλει να έχει κάθε επαγγελματίας που θα αναλάβει μία μεγάλη δουλειά.

Για παράδειγμα, την ηλεκτρολογική μελέτη ενός βιομηχανικού κτηρίου, δεν μπορεί να την κάνει, να την καταθέσει και να την υπογράψει ο οποιοσδήποτε, παρά μόνο ένας πιστοποιημένος ηλεκτρολόγος. Άρα, ανάλογα τη δουλειά που χρειάζεσαι, θα πρέπει να έχεις και το νου σου για το επίπεδο γνώσεων και αδειών που έχει ο επαγγελματίας που θέλεις να προσλάβεις. Σαφώς και οι γνώσεις του ηλεκτρολόγου αφορούν όλα τα πεδία και συστήματα που θα χρειαστεί να καταπιαστεί στη διάρκεια της καριέρας του, όμως κάθε ένας εξειδικεύεται περισσότερο σε συγκεκριμένους τομείς. Αυτό, γιατί πλέον η γκάμα του αντικειμένου μεγάλωσε σημαντικά και είναι αδύνατον ένας μόνο άνθρωπος να είναι άριστος σε όλα ή να γνωρίζει όλα τα ηλεκτρολογικά συστήματα του εμπορίου.

Άρα, όταν ψάχνεις να προσλάβεις ηλεκτρολόγο, καλό είναι να αναφέρεις την ακριβή δουλειά που θέλεις να σου κάνει γιατί για παράδειγμα, εκείνος που θα σου φτιάξει την χαλασμένη πρίζα είναι λίγο σπάνιο να γνωρίζει να σου περάσει και οπτικές ίνες στο σαλόνι. Αν κι εσύ μπερδεύεσαι ποιόν από τους δύο να καλέσεις και τί ακριβώς κάνει ο καθένας, ας τα ξεκαθαρίσουμε, γιατί είναι αλήθεια πως δεν είναι σαφή τα όρια των δύο αυτών επαγγελμάτων. Η ηλεκτρολογία είναι ο γενικός κλάδος ενός επαγγελματία, ενώ η ηλεκτρονική είναι μια συγκεκριμένη εξειδίκευση που ασχολείται περισσότερο με τα ασθενή ρεύματα. Άλλοι κλάδοι της ηλεκτρολογίας είναι οι τηλεπικοινωνίες, τα ενεργειακά, ο αυτόματος έλεγχος κτλ. Άρα, ένας ηλεκτρολόγος θεωρητικά έχει σπουδάσει τα πάντα, όμως εάν ψάχνεις κάποιον για να σου εγκαταστήσει/επισκευάσει ηλεκτρονικά συστήματα θα πρέπει να έχει επιπλέον, και τη συγκεκριμένη εξειδίκευση.

Βέβαια, για να είμαστε απόλυτα ακριβείς, έχε υπόψη σου πως πλέον όλοι οι ηλεκτρολόγοι λόγω της εξέλιξης της τεχνολογίας παίζουν πλέον στα δάχτυλα την ηλεκτρονική και  σε λίγο, και τα ενεργειακά. Οπότε εσύ ζήτα πάντα ηλεκτρολόγο και θα είσαι μέσα!  Τώρα λοιπόν που ξεκαθαρίσαμε τις ακριβείς γνώσεις, τα θέματα ασφάλειας και την εξειδίκευση για τη δουλειά που θες, ας ρίξουμε μια ματιά και σε όλο το φάσμα των εργασιών ενός ηλεκτρολόγου:

Σήμερα, εξέδωσαν νέα NAVTEX με την οποία ανακοινώνουν ότι θα πραγματοποιήσουν στρατιωτική άσκηση με αληθινά πυρά στις 28 Μαρτίου στα παράλια της Κύπρου. Πριν μερικές ημέρες ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος είχε πολύωρη συνεργασία με τον Κύπριο ομόλογό του. Οι κ.κ. Καμμένος και Φωκαΐδης είχαν συμφωνήσει ότι το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου στην Κύπρο είναι πρόβλημα και αναζήτησαν λύσεις για την αμυντική κάλυψη της Κύπρου. Την ίδια ώρα, τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν σε δύο παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκε και μία εικονική αερομαχία μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών. Τα τουρκικά μαχητικά, δύο από τα οποία ήταν οπλισμένα, προέβησαν επίσης σε μία παράβαση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών. Τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

NAVTEX

TURNHOS N/W : 340/17
MEDITERRANEAN SEA
GUNNERY EXERCISE, ON 28 MAR 17, FROM 0500Z TO 1400Z IN AREA BOUNDED BY;

35 10.55 N – 032 53.50 E
35 11.00 N – 032 54.50 E
35 14.50 N – 032 55.00 E
35 16.00 N – 032 54.50 E
35 12.00 N – 032 47.50 E
35 11.00 N – 032 50.50 E

CAUTION ADVISED.